zaterdag 12 juli 2008

zie andere kant

De huisvuilzakken zitten anders op de rol, ontdekte ik vandaag. Ze zijn anders gevouwen. Daardoor is de rol minder dik, dat betekent meer ruimte voor opslag en minder vrachtkosten, want je kunt er meer in één keer vervoeren.

Hoe gaat zoiets? Ik stel me het zo voor.

Een medewerker van de postkamer bij Wavin heeft gezien hoe zijn dochtertje een poppedekentje heel compact opvouwde. Hij heeft daarop een briefje in de ideeënbus gedeponeerd en een halfjaar later een premie van 150 euro gekregen. Want het hoofd productie zag er wel wat in. Er is vergaderd, er zijn memo’s over en weer gegaan. Ingenieurs en machine-operators hebben geklaagd dat het niet kon. Er is met de deuren geslagen en boven eettafels in heel Hardenberg en omstreken is er heel wat afgemopperd. Uiteindelijk waren de machines opnieuw ingesteld en rolden de nieuwe rollen er uit.

Maar na een paar maal klikken op het interweb bleek dat Wavin al lang geen vuilniszakken meer maakt. Die activiteit hebben ze verkocht aan een Frans bedrijf. Daar gaat mijn virtuele inkijkje in Hardenbergse perikelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten