donderdag 15 september 2011

ambitieus


Ik krijg semi-dagelijks ‘Regeringsnieuws’ in mijn Gmail postvakje. Gisteren met een bericht over Plan Bleker (Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) met “10 nieuwe werkwijzen om meer balans in het natuurbeleid aan te brengen”. Dit zijn de eerste drie:

Ander ambitieniveau Er wordt de komende jaren vooral ingezet op het behoud van bedreigde natuurtypen en minder op verbetering of uitbreiding van natuurtypen.
Limieten stellen Er wordt kwantitatief bepaald hoeveel de natuur in Nederland nog verbeterd moet worden voor het bereiken van een gunstige staat. In plaats van alleen te bepalen dat bijvoorbeeld de droge heide moet worden uitgebreid, zal worden vastgesteld met hoevéél hectare de droge heide moet zijn uitgebreid en wanneer. Als dat is bereikt, is het klaar. Dit geeft duidelijkheid in en rondom het gebied. 
Doelverlaging Wanneer Nederland heeft laten zien dat de gunstige staat van bepaalde natuurtypen bereikt is en geborgd wordt, dan kan in gebieden waar dit type voorkomt meer speelruimte ontstaan.

Ik word zeer ongerust door dit ‘ambitieniveau’. Van ambitie is geen sprake, behalve dan om de boel de boel te laten als het om natuurbeheer gaat. "Meer speelruimte"? Ruimte om te spelen voor wie, boeren en industriëlen?

Google was blijkbaar ook sceptisch, want één van de onvermijdelijke micro-advertenties naast het e-mailtje had als kopje ‘Groen Kappen’.


Op de netstek van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) is dit het eerste plaatje dat in het oog valt. Over ambitieniveau gesproken...

Dienstauto voor hoofdingang ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag.

Staat Bleker daar nu zijn limousine te besproeien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten