donderdag 17 januari 2008

kippenkaas

Zojuist smakelijk gegeten: "Italiaanse macaroni met ham en kaassaus", een door Mevr. Heijn voorgekookte opwarmmaaltijd voor mannen zoals ik die niet van koken houden en geen geld hebben. Het was een aanbieding vanwege de AH-hufterweken of zoiets.

Trots meldt het wikkel de ingrediƫnten:

71% kaassaus [water, kippenbouillon (water, zout, gehydrolyseerd kippenvet,
kippenvlees, aardappelzetmeel, suiker, plantaardige olie en vet, gistextract,
specerijen, kruiden)] […], etc., etc..
Oh ja, en 5% kaas [melk, zout, aardappelzetmeel, zuursel, stremsel, kleurstof (annato), conserveermiddel].

Ik ben geen keukenprins, maar onder "kaassaus" versta ik iets anders dan kip waar wat kaas over gestrooid is. Of zou dat Italiaans zijn?

Waar vindt Mevr. Heijn zulke recepten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten