zondag 1 augustus 2010

basis

Uit een persbericht van het Ministerie van Economische zaken:
Brochure helpt werkgever bij herkennen basisvaardigheden
Nieuwsbericht | 28-07-2010
Zogenoemde basisvaardigheden, zoals het werken met een computer, lezen, schrijven en rekenen en de eigen financiële huishouding op orde hebben, zijn steeds belangrijker om mee te kunnen doen in de maatschappij.
Tien procent van de Nederlandse bevolking mist een van deze vaardigheden. Om werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers te helpen te herkennen of de basisvaardigheden van het personeel op orde zijn is de brochure ‘Basisvaardigheden op de werkplek’ gemaakt. Hierin wordt per competentie uitgelegd wat deze inhoudt, waarom zij belangrijk is en hoe duidelijk wordt dat iemand een basisvaardigheid mist.
En dit staat o.a. in de brochure:
Voor werkgevers zijn financieel vaardige werknemers van belang omdat financiële problemen een mogelijke bron zijn van stress, productiviteitsverlies en in sommige gevallen ook langdurig ziekteverzuim. 
Wanneer beschikt iemand over onvoldoende financiële vaardigheden heeft?
Het is lastig om mensen met onvoldoende financiële vaardigheden te herkennen, mede omdat het een taboeonderwerp is en mensen zich schamen. Gebrek aan financiële vaardigheden komt voor op alle opleidingsniveaus en binnen alle welvaartsklassen. 
Het Ministerie had eerst zijn eigen leidinggevenden de folder moeten toesturen, zodat die de ambtenaren van de brochure naar een cursus voor laaggeletterden had kunnen sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten