maandag 28 november 2011

belevend


Het mag, nee: het moet per september 2012. Lekker scheuren met je leasebak voor een ‘betere beleving’. Minister Schultz van Haegen (van Infrastructuur & Milieu, maar vooral van de Auto) meldt vandaag:
130 kilometer per uur wordt norm
De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat naar 130 kilometer per uur. Alleen waar dat niet kan, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid, geldt een lager maximum. De nieuwe maximumsnelheid wordt 1 september 2012 van kracht. “130 wordt de nieuwe norm; harder rijden waar het kan en langzamer waar het moet”, aldus de minister. “Met de verhoging kunnen we onze bestaande infrastructuur beter benutten en voldoen we aan een maatschappelijke vraag. Je bent sneller op de plek van bestemming en het sluit ook beter aan bij de beleving van de weggebruiker.” […] Om de verhoging van de maximum snelheid mogelijk te maken trekt de minister €132 miljoen uit en wordt circa €50 miljoen eerder geïnvesteerd. Het gaat daarbij onder andere om investeringen in extra schermen voor de luchtkwaliteit en nieuwe verkeersborden bij wegen waar niet de gehele dag 130 kilometer per uur kan worden gereden. Investeringen voor geluid (bijvoorbeeld geluidschermen en Zoab), worden eerder gedaan zodat ook op de langere termijn binnen de afgesproken geluidsplafonds wordt gebleven.
De regering bezuinigt op ongeveer alles, maar voor hard rijden wordt extra geld uitgetrokken. En waarom? ‘De beleving van de weggebruiker’. Ineens houdt Rutte & Co rekening met hoe we hun maatregelen ‘beleven’. Daarmee gaat Rutte & Co in op een 'maatschappelijke vraag'. De maatschappelijke vragen van de houders van een PGB, kunstenmakers, WAO-ers e.v.a. dan? Terwijl toch bekend is dat 120 km/u slechts een paar minuten tijdswinst oplevert. Je zult maar aan de A2 wonen… Maar de beleving van fijnstof en herrie is blijkbaar van ondergeschikt belang. 

1 opmerking:

  1. Beleving... Ik denk dat er belangrijker issues zijn om het over te hebben dan of ik nu 120 of 130 km per uur mag rijden. Jammer dat oze leiders dat niet zien.

    An Peters
    www.goaltrainingen.nl

    BeantwoordenVerwijderen