maandag 25 oktober 2010

dwalend

Op het prikbord van de verpleegsterspost van afdeling 4D van het ziekenhuis stond deze mededeling, gedateerd 16/10: "Waar zijn de dwaalbandjes gebleven?"

Een ziekenhuis is voor de meesten van ons gelukkig een vreemde, en dus vervreemdende, omgeving. Maar deze vraag is wel heel raadselachtig.

Wat is een 'dwaalbandje'? Heb je die nodig als patiƫnt om zonder toezicht door het ziekenhuis te zwerven? Of zijn dwaalbandjes iets voor het personeel (verpleegkundigen, chirurgen, doktoren, schoonmakers)? En waarom weet niemand van het personeel van 4D waar ze zijn? Kan het zegenrijk verpleegkundig werk wel doorgang vinden, zo zonder dwaalbandjes? Ze zijn zoek sinds 16 oktober! D.w.z. toen kwam iemand er achter dat ze er niet waren. Waren ze al eerder onvindbaar, maar heeft niemand het opgemerkt? En wat kan het voor gevolgen hebben voor patiƫnten?

Me dunkt dat de Inspecteur-Generaal voor de Gezondheidszorg hier eens naar moet kijken. (Of heeft Rutte c.s. die al wegbezuinigd?)

Daarbovenop komt de mededeling van de NS dat het spoorboekje definitief wordt afgeschaft. Daarmee wordt de noodzaak om de dwaalbandjes zo snel mogelijk te lokaliseren extra groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten