woensdag 26 mei 2010

emiratisch

Via email een advertentie ontvangen, waaruit ik copy/paste:
Dubai. De stad van visie.

Vanaf 1 mei vliegt Emirates non-stop van Amsterdam naar Dubai, de zakelijke en toeristische hoofdstad van het Midden-Oosten. Met het hoogste gebouw van de wereld, sommige van ’s werelds grootste winkel centra en beste hotels en stranden.
[…]
Dubai is door de recente spectaculaire groei verworden tot een van ‘s werelds meest geavanceerde steden en een belangrijk zakelijk en toeristisch centrum. Dubai trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers door zijn twaalf maanden lange zomer, multiculturele lifestyle en geavanceerde ontwikkelingen, zoals Burj Khalifa, ’s werelds hoogste toren, en het beroemde Palm Jumeirah eiland.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai, en opereert sinds 1985. Met een van ’s werelds meest moderne vloten, bieden de vliegtuigen van Emirates de laatste technologie en de meest luxueuze beleving van uw vlucht. Bijvoorbeeld met Private Suites in First Class, lie-flat stoelen in Business Class, en een futuristische Economy Class met bekroonde in-flight catering en entertainment. Emirates vliegt nu op meer dan 100 bestemmingen wereldwijd. 
Ze bedoelen het natuurlijk niet zo, maar "verworden" is het aangewezen werkwoord bij een beschrijving van Dubai in de 21ste eeuw.  Dubai is dat niet de stad, waar je in de cel wordt gegooid, als je je liefste (v/m) op het strand een zoen geeft?

Dus deze annonce bevestigt mij in mijn voornemen juist niet naar deze "geavanceerde stad" (een stad? geavanceerd?) af te reizen, hoewel een lie-flat vliegtuigstoel mij weer wel wat lijkt. En naar het "entertainment" aan boord van een wahabitisch-islamitische jumbojet ben ik ook nieuwsgierig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten