In hun reclame-uitingen op tv doen ze heel hard hun best op een
‘authentieke’ Zuid-Duitse/Oostenrijkse/Zwitserse alpenwei uitstraling, maar
Almhof zit in Veenendaal en is waarschijnlijk van Unilever of van Friesche
Vlag-Campina of een hedge fund op de Kaaimaneilanden.
De lekkerbek in mij geniet met volle teugen van ‘Almhof
milde roomyoghurt’ eender welke smaakvariant: Citroen, Aardbei, Spaanse
sinaasappel. Maar niet de versie met (Griekse!) honing en walnoten want die
stukjes plakken onaangenaam tussen mijn namaakgebit en mijn gehemelte.
Almhof tettert op de verpakking dat hun yoghurt producten
geen kunstmatige aroma’s, geen kunstmatige kleurstoffen en geen
conserveringsmiddelen bevatten.
Maar van de EU moeten ze vertellen wat de ingrediënten zijn
en dan lees ik dat roomyoghurt Citroen ‘aroma’ bevat en ‘kleurende
kurkuma-extract’. In roomyoghurt Aardbei zit rode-bietensap en ‘natuurlijk
aroma’. Roomyoghurt Spaanse sinaasappel
heeft wortel- en paprikaconcentraat en sinaasappelaroma.
Plus vanzelfsprekend ‘milde yoghurt’, room, suiker (wat het zo
verslavend lekker maakt) en aardbeien (dan wel sinaasappel of citroen).
Maar waarom moet er ‘kleurende kurkuma-extract’ in
citroen-yoghurt? Idem bietensap in aardbei-yoghurt, dito wortel en paprika in
sinaasappel-yoghurt. Kan Almhof mij uitleggen wat daar ‘natuurlijk’ en
niet-kunstmatig aan is?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten