zondag 21 februari 2010

echo

Monumenteel kamp ik met bij eb droogvallende gronden. En ook bij vloed.

De dreinende dofheid der dagelijkse dingen is nauwelijks inspiratie om uit bed te komen, laat staan mezelf tot uitdrukking te brengen op dit blog.

Muzikaal luister ik mijn enigszins comateuze toestand op met Genesis, The Boss ("Devils & Dust"), Coldplay en Sparks. Tussendoor heb ik Radio 6 aanstaan of een Duitse Radio 4.

Verder hang ik rond op http://www.bbc.co.uk/iplayer/radio, waar ik leuke dingen oppik zoals recentelijk een 2-delige geschiedenis van Kraftwerk en hun dwarsverbanden met Krautrock-legendes als Neu, compleet met interviews van Hütter en kompanen. Waardoor ik "Mensch Machine" en "Computerwelt" weer uit de platenhoes heb geschud en de klanken met hernieuwde waardering tot me neem.

Tegen deze tonale achtergrond ben ik bezig bestaande Woord-bestanden te converteren van Office 2003 formaat naar Office 2007. Een flink karwei, want ik heb veel tekstdocumenten overgenomen van mijn oude pc.

En die lees ik dan ook allemaal weer, al was het maar om enkele te kunnen control-deleten.

Maar ik kwam ook artikelen tegen uit 1999 en daaromtrent welke nog steeds of/en opnieuw lezenswaardig zijn.

Zoals een Trouw-stuk over het godsbeeld van Willem Barnard ("JHWH is een echo van een ego"), in 2006 neergeladen, dat ik nu m.b.v. de onwaarschijnlijk vele tekstopmaakmogelijkheden van het nieuwe en verbeterde Word typografisch verfraai. Althans in mijn ogen.

Tussendoor fiets ik naar en van werk, doe daar mijn dingen om thuisgekomen aan de laptop te hangen en door te klikken op links van de Slate-netstek of in het archief van de Groene Amsterdammers stukken van de onvergelijkbare Martin van Amerongen op te halen.

Voorts slaapstoornissen en dus de nachtprogrammering van de vaderlandse radiozender inmiddels uit mijn hoofd kennend.

Zo is het hier aan de gang.

Maar gelukkig is Balkenende-IV gevallen. En waar ik dan razend van kan worden, is het bericht dat het CD Appèl hem weer tot lijsttrekker kiest. Heeft de Mensch Balkenende na 4 kabinetten in 9 jaar niet afdoend aangetoond dat hij het gezag, het leiderschap, het inzicht, de charme en uitstraling mist om premier te zijn? Kan hij niet gewoon hoogleraar worden aan de VU?

woensdag 3 februari 2010

telebabbel

Gisteravond om 20.56u weer eens een inkomend bericht van een telemarketeer over Eon. Ik had geen belangstelling; het gesprek bleef kort. 


En dit is hoe zo'n club zich presenteert, onder de kop 'totaalcommunicatie': 



Custom Connect is een ervaren dynamische organisatie, welke gebruik maakt van interactieve media om oplossingen te genereren voor vraagstukken op het gebied van marketing, communicatie en verkoop.


We analyseren, adviseren en ontwikkelen deze strategische aanpak door alle interactieve media toe te passen. Door samenwerking met, en in opdracht van. Als organisatie zijn we in staat voor onze opdrachtgevers het volledige communicatie proces over alle mogelijke kanalen uit te voeren. Onder deze werkzaamheden vallen de creatie en opzet van processen, de uitvoering van projecten en de continue bewaking en bijsturing van projecten. 
Vaagtaal ("Door samenwerking met, en in opdracht van."): niet alleen politici maken zich er schuldig aan.