zaterdag 26 september 2009

geen prijsvraag


Het is weer tijd voor een quiz.
Waar (in Alkmaar) is deze plakwette te vinden.
Inzendingen met bewijs — een foto van jou naast het object of/en straatnaam + nummer — vóór het einde van het jaar 2009 naar PemKayNig.
Geen prijzen, alleen eeuwige roem, maar over de uitslag kan eindeloos gecorrespondeerd worden.

vrijdag 25 september 2009

porti

Het gaat om € 0,88 (zegge achtentachtig eurocents), maar daar gaat het niet om.

Van TNT|Post kreeg ik een kaartje. (Waarschijnlijk om hun eigen omzet op peil te houden.) Ik citeer: “U heeft inmiddels een poststuk ontvangen dat onvoldoende gefrankeerd is of u ontvangt dit poststuk binnenkort […] (curs. van mij).

TNT|Post verwacht van mij dat ik strafporti betaal voor een brief die ik nog moet krijgen. Het moet toch niet Wilders worden in Nederland!

In het verleden toen Post, Telegraaf & Telefoon een staatszaak was (wat zo had moeten blijven) kon ik het billijken dat ik moest (bij)betalen als er te weinig postzegels geplakt waren. Maar hoe haalt de privaatrechterlijke TNT|Post het in haar (koninklijke, dat ook nog) hoofd mij te laten bijbetalen voor een dienst die zij mij nog moet leveren? Dat is toch bedrijfsrisico? Dat hoort toch bij het vrije ondernemerschap dat zij zelf zo graag wilde? TNT|Post had de afzender van de on(der)gefrankeerde brief (waar ik inmiddels heel nieuwsgierig naar ben) moeten laten weten dat zij het ‘poststuk’ niet ter verzending aanneemt. Tenzij er postzegels worden bijgeplakt.

Als ik een brief in de rode bus doe, is dat het begin van een handelsrelatie: zij bezorgen die op het aangegeven adres, bij vooruitbetaling van mijn kant d.m.v. een postzegel ad 44 cent. Zit die 44 cent er niet op, dan zegt TNT|Post toch simpel: bezorgen we niet. DAT zijn de verhoudingen in een geliberaliseerde postmarkt. De bakker geeft mij toch ook niet een ½je bruin mee, als ik 50 cent tekortkom?

donderdag 17 september 2009

harig

Ik heb al jaren een wijkende hoofdhaarlijn die ik compenseer met een baard (“I’m not bald, I only got a rather high forehead”).

Dat ik kalend ben stoort me niet en ik heb nooit de behoefte gevoeld zoals Dhr. Scheurleer (op de tweede langspeelplaat van het Simplisties Verbond [Alle 13 fabeltasties!]) “voor de volledige terugkeer van men zijn volledige haardos” haarolie drie maal daags èn ’s nachts in mijn resterende haar te smeren.

Dus ik ben waarschijnlijk niet de juiste man voor de invulling van de vacature bij Zunara Hairbank te Amsterdam. Ik wil niet de spot drijven met mensen die vanwege medische of/en psychologische of showbizz redenen (Gerard Joling) haarstukjes nodig hebben.

Maar ik kan het niet laten te grimlachen bij de 1-in-3-mini advertentie in Trouw/NRC/Volkskrant van 16 september 2009. Zunara Hairbank roept sollicitanten op voor de functie van Hair Replacement Manager.

Je moet opgeleid zijn als “hair stylist” (kapper) en ervaring hebben als pruikenmaker.

Dat begrijp ik allemaal en vind ik aangewezen kwaliteiten. Maar die titel…

donderdag 3 september 2009

woensdag 2 september 2009

kiekje


Plaatje van de omgeving van Roombeek, Enschedé, anno 2009. Daar bevindt zich ook TwentseWelle, een natuur-sociaal-historisch museum over de geschiedenis van Twenthe van de oertijd tot de toekomst. Ten zeerste aan te bevelen!